5 tipp – hogyan kerüld el az autó meghibásodását és az autómentést

jan 11, 2020 | autómentés

 

Nyugodtan vezetsz, hangosan énekelve a kedvenc számodat, mikor hirtelen nagy csattanás és kattogó zajok hangja robban az utastérbe, megzavarva a ritmust, valahonnan a motortér beazonosíthatatlan szegletéből.

Pánik gomb benyomva: – “mi a fene…?”

Nincs más választásod, mint az út szélére húzódni, majd csípőre tett kézzel fejet vakarni, tudván: fogalmad sincs, mi történhetett.

Lerobbanni az autóval valahol a kiindulási és az úticél között. Igazi rémálom. Ennek elkerülése érdekében megosztunk veled 5 tippet, amivel elkerülheted, hogy hasonló helyzetbe keveredj.

5 tipp az autó meghibásodásának elkerülésére:

  1. Töltsd fel a motorolajat

 

A motorolaj elengedhetetlen az autó megfelelő működésének fenntartásához. Segíti a hő és súrlódás megfelelő fenntartását a motorban, és lehetővé teszi a mozgó alkatrészek megfelelő működését.

Ha a motorolaj lámpája kigyullad, azonnal húzódj félre és nézz be az autó alá.

Ha azt látod, hogy csepeg az olaj, nem folytathatod a vezetést tovább, mert az autó komolyabb meghibásodásokat szenvedhet.

Ha nincs szivárgás, vásárolj a legközelebbi benzinkúton motorolajat és töltsd fel.

  1. Soha ne hagyj ki szervízt

 

Nem kell magyarázni, hogy az autó rendszeres felülvizsgálatával mennyi problémától megkímélhetjük magunkat.

Lehet, hogy szívod a fogad, amikor közlik veled, hogy ki kellene már cserélni a fékbetéteket, a tárcsát, vagy az olajat, de végülis ez a szakmájuk, hogy előre lássák a meghibásodások lehetőségét.

 

  1. Tanulj meg vezetni

Vezetési szokásaidnak közvetlen hatása van az autó állapotára.

Például, ne pörgesd az autó motorját, ha hideg van, mert ez gyors hőmérsékleti változásokat okozhat a motorban, és megrongálhatja az alkatrészeket.

Kerüld a kemény fékezést és a gyors indulást, mert a fékbetétek és a forgó alkatrészek elhasználódnak. Fékezz puhán és időben.

Használd megfelelően a kuplungot, különben tönkreteheted a csapágyakat, amelyek szükségesek a tengelykapcsoló működéséhez.

Végezetül kerüld a fék használatát lejtmenetben, mivel ez jelentős feszültséget és hőt okoz a fékrendszerben. Használj motorféket.

  1. Csak annyi súlyt cipelj a kocsival, amennyi feltétlenül szükséges

5 tipp - hogyan kerüld el az autó meghibásodását és az autómentést 1

 

Szereted, ha minden a kezed ügyében van? A kedvenc betonkeverőd, a fél hűtő – ha megéheznél, a téligumik – nyáron (hiszen nemsokára újra fel kell szerelni, minek kivenni), egy fél autószerelőműhely stb., akkor jó, ha tudod, ez is komoly hatással van az autóra.

Minden alkalommal, amikor egy kanyarodsz, fékezel vagy gyorsulsz, sokkal keményebben kell dolgoznia az autónak, hogy megfelelően végezze a feladatát.

A felfüggesztés és a fékek is nagyobb terhelés alá kerülnek, ráadásul az autó üzemanyagfogyasztása is jelentősen megnő.

Tehát pakolj ki mindent, amire nincs feltétlenül szükséged.

  1. Figyelj oda a visszajelző lámpára, a furcsa zajokra vagy ha másként viselkedik az autó, mint szokott.

5 tipp - hogyan kerüld el az autó meghibásodását és az autómentést 2

https://www.autonavigator.hu/cikkek/visszajelzo-lampak-a-muszerfalon-mirol-regelnek/

Ha nem figyelsz rá, vagy letakarod, a probléma nem fog megoldódni.

Minél tovább figyelmen kívül hagyod a problémát, annál rosszabb lesz. Tény.

Amint furcsa zajt hallasz az autóból, vagy azt veszed észre, hogy valami más, mint szokott, azonnal keress egy szervízt és magyarázd el, mit tapasztaltál. Ezzel elkerülheted a nagyobb és költségesebb problémákat is.

Ha pedig ennek ellenére, vagy pont ezért mégis cserbenhagyott az autód, ránk bármikor számíthatsz. Black Joe autómentés segít, ha baj van, csak vedd fel velünk a kapcsolatot és azonnal indulunk. Ha még előrelátóbb vagy, töltsd le applikációnkat, hogy mihamarabb megtaláljunk!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Kapcsolódó bejegyzések

Autómentő szolgáltatások: 6 dolog, tudni érdemes

Autómentő szolgáltatások: 6 dolog, tudni érdemes

  Elgondolkodott már rajta, hogy mit tenne, ha lerobbant járművével az út szélén maradna? Valószínűleg azt reméli, sosem fog megtörténni, mégis érdemes felkészülni arra az esetre, ha mégis...

Dicséret egy szerbiai autómentésért

Ügyfelünktől érkezett dicsérő szavak. Köszönjük szépen! "Mégegyszer köszönjük a mentést,a rugalmasságot, és a beszélgetést is. Ha Debrecenben jársz, és van legalább egy kávényi időd, mindig szívesen...

Autómentés Franciaországból

Autómentés Franciaországból

Egyes autómentős cégeknek a "legjobb autómentés", az az eset jut eszébe, amikor a legtöbbet kereste. Nekünk ezzel szemben egész más.Valamikor augusztus közepén egy este hívott a kedves ügyfél....

Hívás most!