Sebességhatárok Ausztriában

dec 7, 2018 | közlekedés

Lassan kezdődik a síszezon. Nyugati szomszédunknál kicsit jobban kell figyelni, mint valaha. A rend éber őrei sokszor vannak kint az út szélén, és pisztoly formájú sebességmérő eszközt használnak. Ezt nagyon nehéz kiszúrni. Civil autó, és az úriember is úgy ül a kocsiban, hogy a lehető legkevesebb látszódjon belőle. Természetesen jólláthatósági mellény nélkül. 
Nem csak civil autókba bújnak el, előfordulhatnak hídpillér, fa, és bármilyen tereptárgy mögött. 

Sebességhatárok Ausztriában 1

Fix traffipax

Ez a poszt, több, mint 4 éves. Friss infókért látogass el az europa.eu oldalára. 

Idén üzembe helyezték a vadiúj fejlesztésű traffijaikat is. 
Ezek a  kamerák gyakorlatilag zéró toleranciával működnek: 100 km/h-s sebességhatár alatt már 3 km/h-s túllépésnél rögzíthetnek, 100-as tempó felett pedig 3 százalék a tűréshatáruk. Az annyit jelent, hogy 130-as tempó határnál 133.9 Km/h. Lássuk be, ez a nullával egyenlő. Szerencse a rosszban, hogy egyelőre ugyanoda telepítették őket, ahol a régiek voltak. 

Sebességhatárok Ausztriában 2

Átlagsebesség mérés

Egy-két helyen átlagsebesség mérés is van. Az olaszokkal ellentétben szerencsére csak pár helyen. Leginkább útfelújításoknál alkalmazzák ezeket az átlagsebesség mérő mobileszközöket. 

Van jó hír is

Kísérleti jelleggel az A2 autópálya 2 szakaszán is megemelték a sebességhatárokat 140-re. 

Sebességhatárok Ausztriában 3

 

 

 

 

 

 

 

140-es szakaszok

Jól látszik, nem rövid szakaszok ezek. Az itt mért adatok értékelése után döntenek a többi szakasz sebességhatáráról. Figyelembe veszik a balesetek mellett a környezetre való hatást, a zajszint emelkedést. A kísérlet tervek szerint 1 évig tart. 

Sajnos az utánfutók sebesség limitjét nem emelték. Mi balesetveszélyesnek tartjuk ezt a hatalmas sebesség különbséget. Ha a szimpla autósok mehetnek 140-et, mi, akik trélerrel 80km/h sebességgel  közlekedhetnek, nem kis veszélyben vagyunk. Természetesen örülünk a 140-nek, de a mi tempó határunkat is megemelhetnék 90, vagy 100 km/h-ra. 

Természetesen azt javasoljuk, hogy csak odafigyelve, a Kresz szabályainak megfelelően közlekedjetek csak! Szükség esetén pedig hívjátok Blackjoe autómentő szolgáltatását Ausztriában is, éjjel-nappal.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Jogvédelem

Jogvédelem mindenkinek! Ha esetleg valakit érdekel, keresse nyugodtan a kép alján szereplő hölgyet. Kapcsolódó bejegyzések

Üzemanyag változás

2018. Október 12 - től megváltoznak az Európai Unióban az üzemanyagok jelölései. A benzin "E" jelzést, a gázolaj "B" jelzést fog kapni. Szerencsére fent maradnak a régi jelzések is egy darabig,...

Hívás most!