Ügyfeleink mesélték… 1. rész

Ebben a sorozatba ügyfeleink tanulságos történeteit olvashatjátok. Jó szórakozást!

Egy tanulságos történetet szeretnék elmesélni nektek. Nem régiben felhívott egy ügyfél, árajánlatot kért. Lerobbant az autója, haza kellett hozni. Megkapta az árat, és alku nélkül szinte azonnal rábólintott, amin kissé elcsodálkoztam. Majd hazaérve elmesélte, korábban hogyan jártak.

A nyáron Svájcban voltak, ahol szintén lerobbant a kisteherautójuk. Felhívták az itthoni szerelőt, elmesélték a történteket, és a szerelő úgy gondolta hogy adagoló hibás lett az autó. Hazajöttek, vásároltak egy adagolót, visszamentek Svájcba, ahol neki is álltak nyomban a cserének, de sajnos nem ez volt a baja az autónak. Miután kiderült, hogy a vezérlés ugrott át, nem voltak túl boldogok. Vásároltak kint 1 kisteherautót, hogy haza tudják hozni az árut a kocsiból. Hazajöttek, majd másnap mentek is vissza. Három szerelő és a tulajdonos. Természetesen vittek magukkal egy másik motort is. Két nap alatt kicserélték,  már jöhettek is haza. Elég borsos lett a végösszeg, nem lett sokkal kevesebb, mint 2 és fél millió forint. Mivel a fuvardíj nagyságrendekkel olcsóbb volt ezért nem csoda, hogy örült neki, hogy ennyiből megúszta, ráadásul másnap itthon lehet.

Ezért javaslom, hogy ha elromlik az autótok hívjatok minket, és a lehető legrövidebb alatt haza hozunk titeket és így nem fogjátok magatokat borzasztó költségekbe verni. Itthon a szerelő kényelmesen megoldja a dolgot, nem kell alkatrész után rohangálni, oda-vissza utakat és esetleges ott tartózkodást fizetni.  Tudom, hogy esetenként nem kevés összeg a fuvardíj, de akár többszöröse is lehet a költség, amit még fájóbb lesz kifizetni.

Szóval mentsétek el a számunkat, és hívjatok bizalommal, ha szükség lenne ránk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük