Néhány infó lerobbanás esetére – Black Joe autómentés tippek

nov 12, 2018 | autómentés, közlekedés

Picit megpróbáljuk összeszedni azokat a dolgokat, amit minden autósnak tudni kell, ha lerobban és autómentésre van szüksége.
Talán ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az elején. Tételezzük fel, hogy egy 4 tagú család autós nyaralást tervez a tengerpartra.
-Biztosítás?
Különböző biztosítók különböző termékeket árulnak. Nem találkoztunk még 2 egyformával. Van, ahol egy maximum összeget fizetnek ki, amennyiben átlépi a számla ezt az összeget. Van, ahol azt mondják, bármennyi is legyen a számla végösszege, ők egy bizonyos részét fizetik ki. Ezek az összegek és százalékok biztosítónként, biztosítási összegenként változnak. Egy-két dologban viszont nagyon hasonlóak a biztosítók.
Amikor az autó lerobban, megkérnek, hogy vitessük el egy helyi szervízbe /a szerviz elérhetőségét többnyire megadják–jó esetben le is egyeztetik velük, hogy érkezünk/, ahol megállapítják, hogy az autó valóban nem tud hazajönni önerőből/erről minden esetben kérnek írásos szakvéleményt/, és megmondják, mikorra várható a javítás. Az autó szervizbe juttatását nekünk kell kifizetni, erről a számlát majd benyújtjuk itthon a biztosítónak. 4 napon túl vállalt javítás estén nem vagyunk kötelesek elfogadni a szerviz szolgáltatásait. Ilyenkor jönnek a kérdések. Nem minden esetben fizetik a szállást a javítási időre, tehát zsebbe nyúlós. Ha meg is csinálja a szerviz az autót, vajon mennyivel lesz drágább, mint itthon? Az, hogy mi lesz a számla vége csak akkor derül ki, amikor kész az autó. Ott jön a meglepetés, mert ki kell fizetni. Esetleg feltételezzük, hogy megcsinálják, haza is jön az autó, de pár nap múlva újra elromlik ugyanaz az egység. Ki vállalja a garanciát? A biztosító? Vagy az a szerviz, ami talán 700 kilométerre van? Ha nem tudják megjavítani, akkor jó esetben felajánlják a saját autószállító kollégájukat, aki elég borsos összegért hazahozza az autót/az esetek 90% csak az autót/. Vagy nem tudnak segíteni a hazahozatalban, ilyenkor a saját kezünkbe kell venni a dolgot.

-Mit vigyünk magunkkal?
Igaz, hogy példánkba egy nyaralni induló családról beszélünk, de ettől függetlenül nincs mindig nyári meleg. Például a Horvát tengerpart felé vezető autópálya mentén nem egyszer találkoztunk augusztusba 15 fokkal. Nem beszélve arról, ha elrugaszkodunk a példától, és tél van.
Nagyon fontos dolgok!
Takaró, mindenkinek 1 darab, hosszú ruha.
Ital, étel, csoki. Ha olyan helyen robban le az autó, ahol 10-20 kilométerre nincs semmi, jól jöhet.
Kötelező tartozékok: Pótkerék, emelő, elakadásjelző háromszög, fényvisszaverő mellény, és nem baj, ha van nálunk pumpa.

Néhány infó lerobbanás esetére - Black Joe autómentés tippek 1

-Megtörténik a baj, lerobban az autó.
Gondolkodik az ügyfél, először semmi nem ugrik be, aztán mindenféle zseniálisnak tűnő ötlet.
Első körben arról kell gondoskodni, hogy biztonságba kerüljenek a családtagok és az autó. Ha autópálya, akkor le kell vontatni, akár autóstárs, akár helyi autómentős segítségével. Nagyon fontos! Ne vitessük messze az autót, mert a külföldi mentős utólag mondja meg a fuvardíjat, ami brutális szokott lenni !!
Ez után legsűrűbb első jónak vélt gondolat, barát felhívása. Ha neki van ismerőse, aki autómentős, akkor valóban jó volt a gondolat. Amennyiben nem, a következő gondolat a baráttól, hogy majd Ő segít. Na ebből szokott baj lenni. Jó esetben kölcsönkér egy 3.5 tonnás kisteherautót. Beleül, és minden rutin és tapasztalat nélkül levezet egy ismeretlen autóval 1400 kilométert. Ott a helyszínen felteszik az autóra a lerobbant autót. Vajon sikerül a szabályos lekötés? Jó lesz a súlypont? Ugye, mint tudjuk, nem mindegy, egy ilyen autómentő mennyire terhelhető. Ugye figyelembe vették? Mi lesz a család többi tagjával? Stoppolnak, vagy még egy autó megy értük? Lesz ami lesz alapon, fél sikerrel elindulnak hazafelé. Mi történik akkor, ha nem sikerül az akció, és valamilyen oknál fogva baleset történik? Ki a felelős? Emberünk, aki rábízta az autót egy rutintalanra, vagy az aki ezt bevállalta?
Másik, rosszabb változat, hogy egy meglévő, vagy szintén kölcsön terepjáró mögé kötnek egy kölcsön utánfutót. Aki csinált már ilyet, az tudja, mennyire nem egyszerű ez. Nem mindegy hova kerül fel az autó, nem mindegy hogy kötjük le. Hogyan kell sávot váltani, kanyarodni, előzni, stb. Nem beszélve az időjárási viszonyokról. Szél, eső, hó, jég.. Nem véletlenül szükséges külön E kategóriás jogosítvány hozzá.

 

Autómentés olaszország

Ne felejtsük el a törvények által meghatározott dolgokat. Például engedélyeket, biztosítást, és mentésre alkalmas autót.

Tehát röviden összefoglalva a teendőket:
A biztosítás nem nagy összeg, de sokat ne várjunk tőle. Ha lerobban az autó, nézzünk körül a neten, és keressünk egy ezzel foglalkozó céget. Érdemes olyanhoz ragaszkodni, aki számlaképes. Ezzel ki lehet szűrni a feketézőket, akik baj esetén eltűnnek. Nem kell félni a hirdetésektől, mert egy szolgáltató nem lesz drágább amiatt, hogy fizet a keresőben elsők között megjelenő hirdetésért. Néhány árajánlat után meg lehet rendelni a mentést, és türelmesen várni, hogy megjöjjön a szakszerű segítség.
Ha minden tanácsot megfogadtok, akkor be lehet takarózni, falatozni, és megbeszélni, hogy nemsokára jó kezekben lesztek 🙂
De ha mindezekkel nem szeretnétek foglalkozni, akkor tegyétek el a telefonszámunkat, és hívjatok bátran, mi megoldjuk a hazaszállítást, legyetek bármilyen messze. /Ha lerobbant barát kér tőletek segítséget, ajánljatok minket :)/

Kapcsolódó bejegyzések

Dicséret egy szerbiai autómentésért

Ügyfelünktől érkezett dicsérő szavak. Köszönjük szépen! "Mégegyszer köszönjük a mentést,a rugalmasságot, és a beszélgetést is. Ha Debrecenben jársz,...

Autómentés Franciaországból

Autómentés Franciaországból

Egyes autómentős cégeknek a "legjobb autómentés", az az eset jut eszébe, amikor a legtöbbet kereste. Nekünk ezzel szemben egész más.Valamikor...

Kapcsolódó bejegyzések

Autómentő szolgáltatások: 6 dolog, tudni érdemes

Autómentő szolgáltatások: 6 dolog, tudni érdemes

  Elgondolkodott már rajta, hogy mit tenne, ha lerobbant járművével az út szélén maradna? Valószínűleg azt reméli, sosem fog megtörténni, mégis érdemes felkészülni arra az esetre, ha mégis...

Dicséret egy szerbiai autómentésért

Ügyfelünktől érkezett dicsérő szavak. Köszönjük szépen! "Mégegyszer köszönjük a mentést,a rugalmasságot, és a beszélgetést is. Ha Debrecenben jársz, és van legalább egy kávényi időd, mindig szívesen...

Hívás most!